Back to All Events

Tampere Biennale - Äänitaidenäyttelyt - Kirjastonpuisto


Kuva / Picture by Otto Santala.

Kuva / Picture by Otto Santala.

Tomas De Rita: Linnunpönttöelämää (2015), kierrätetty puu ja elektroniikka

Linnunpönttöelämää-teos koostuu puihin ripustetuista, erikoisvarustelluista linnunpöntöistä. Päivällä ne näyttävät aivan tavallisilta, mutta illan tullen niihin syttyvät valot. Pöntöt hyödyntävät aurinkoenergiaa ja ovat täysin energiaomavaraisia. Valot syttyvät ja sammuvat valaistusolosuhteiden mukaan luoden illuusion moderneja mukavuuksia hyödyntävistä asukeista.

Tomas De Rita on helsinkiläinen taiteilija, jonka teokset kommentoivat luonnon ja urbaanin elämäntavan kohtaamista. Teosten keskeisiä elementtejä ovat yllättävyys, huumori, absurdius, lämpö ja sattuma. Teoksissa yhdistyvät yllättävät, keskenään ristiriitaisetkin elementit, ja ne saavat katsojan näkemään tutut asiat toisin. De Ritan tausta on graafisessa suunnittelussa. Tällä hetkellä hän työskentelee kuvataidekasvatuksen parissa ja viimeistelee maisteriopintojaan Aalto-yliopistoon. Hänen töitään on ollut esillä useissa näyttelyissä vuodesta 2003 lähtien.

Esa Kotilainen: Sähkölintupuisto (2016), ääni-installaatio

Sähkölintupuisto on jatkuvasti muuttuva ääniteos, joka esitetään ulkona, kaupungin puistossa, puihin kiinnitettyjen pienten kaiuttimien kautta. Teoksen linnut ovat fiktiivisiä, analogisilla syntikoilla soitettuja, eikä sähkölinnuissa ole käytetty tietokoneita. Kyseinen ääniteos toteutetaan juuri tähän puistoon soitetuilla sähkölintuäänillä.

Esa Kotilainen on yksi tunnetuimmista suomalaisista kosketinsoittajista, ja hän on tehnyt musiikkia jo yli 40 vuoden ajan. Hän oli 1970-luvulla mukana Tasavallan Presidentti- ja Wigwam-yhtyeissä ja julkaisi oman sooloalbumin 1977. Yhteistyötä hän on tehnyt monien suomalaisten tunnettujen artistien kanssa, ja on tunnettu erityisesti Minimoog-syntetisoijan soittajana. Viime vuosina Kotilainen on tullut tunnetuksi ääni- ja ympäristötaideteoksistaan.

Valoteokseni Linnunpönttölämää Kirjastonpuistossa.
Festivaaliohjelma.

My light work Living Birdhouses will be installed in Library Park.
Festival programme.

Earlier Event: February 28
Mehackit & EMMA Art Hack
Later Event: August 13
Varo elukoi liikkeel